LGBT+ Biblioteket

LGBT+ Biblioteket holder til i Vestergade 18E, 4. sal.

Åbningstid hver tirsdag mellem kl. 16.00 og kl. 19.00.

Romaner, magasiner, rejseguider, tegneserier, fotobøger, noveller, digte, biografier, faglitteratur og videnskabelige afhandlinger af og om LGBT-personer er ikke altid lige nemme at få fat i. Men LGBT+ Danmarks bibliotek har et stort udvalg på både dansk og engelsk! Magasiner, rejseguider, fotobøger o.l. kan kun nydes på stedet, men hvis man er medlem af LGBT+ Danmark eller Bibliotekets Støtteforening kan man låne skøn- og faglitteratur med hjem (spørg bibliotekaren om medlemskab).

Søg i vores katalog

Bibliotekets samling tæller nu over 4000 titler, som alle kan findes i online-kataloget Library Thing. For at gøre det lidt nemmere at finde rundt i, er vi for tiden i gang med at sætte søgbare emneord på bøgerne – i kataloget findes de via knappen Tags. Når du har fundet de bøger, du kunne tænke dig at låne, kommer du bare forbi og henter dem hos os i åbningstiden: Hver tirsdag kl. 16 – 19.

Biblioteket anbefaler

LGBT+ Biblioteket har sin egen støtteforening, som har udarbejdet en række boglister til inspiration for dit bogvalg. Der er blandt andet lister med translitteratur, ungdomslitteratur, lgbt-digtsamlinger og krimier. Du kan se alle boglisterne på støtteforeningens hjemmeside.

Biblioteksgruppen

LGBT+ Biblioteket vedligeholdes af en gruppe frivillige, som blandt andet finder nye bøger til samlingen, skriver anmeldelser og arrangerer forfatteraftener. Har du lyst til at være med? Så skriv til os  per mail eller mød op i Vestergade 18E, tirsdag kl. 16.00-19.00.

Bibliotekets historie

Biblioteket rummer en enestående bogsamling og har også sin egen historie: Et af højdepunkterne er tildelingen af Bibliotekarforbundets Døssingpris i 1988, som blandt andet blev givet for det store arbejde bibliotekets frivillige havde gjort for at få folkebibliotekerne til at sætte fokus på bøsser og lesbiske.

Gaver modtages!

Er du ved at tynde ud i bogsamlingen, eller har du lige været ude at rejse og har taget diverse blade eller lignende fra lokalmiljøet med hjem – så tænk på os, før du smider ud!

Facebook

LGBT+ Biblioteket har sin egen facebookside