Frivillig i LGBT Danmark: Vivi

Aktiv i LGBT Danmark – Vivi Jelstrup

467ef4b807

Hvor længe har du været aktiv i LGBT Danmark?
– Siden 2005, da jeg havde brug for at møde andre biseksuelle og fandt frem til Bigruppen, som var et rart sted.

Hvorfor valgte du at engagere dig i LGBT Danmark og hvorfor synes du LGBT Danmarks arbejde er vigtigt?
– Efterhånden blev jeg aktiv på flere områder i foreningen, da det forekom mig vigtigt at være med til at forbedre forholdene for lgbt++’er.

Hvilken type arbejde laver du i LGBT Danmark?
– I dag er en stor del af mit arbejde relateret til min nuværende rolle som forperson, dvs. jeg udtaler mig om foreningens politik og samarbejder med mange uden for foreningen. Desuden er jeg stadig aktiv i Bigruppen, Familie & Venner, Rådgivningen, Kompetencegruppen og ind imellem Transpol.

Hvad laver du ved siden af / til hverdag?
– Jeg arbejdede som folkeskolelærer før  min nuværende status som folkepensionist, som gør at jeg har tid til at være med i så mange dele af foreningen!

Hvilke af LGBT Danmarks mærkesager brænder du særligt for – og hvorfor?
– Jeg håber at vi på langt sigt, men nok meget langt, kan opkvalificere alle fra vuggestue til lange, videregående uddannelser – samt selvfølgelig politikere, arbejdspladser, fængsler og plejehjem m.v. – om, hvor varieret kønsidentitet og seksuel orientering er, men at det selvfølgelig ikke skal føre til forskelsbehandling. Vi har alle menneskerettigheder, som skal respekteres.

Undervisning på alle niveauer er vigtigt for at vi kan få alle i tale – lovændringer er vigtige, men lige så vigtigt er det at “almindelige mennesker” forstår hvor forskellige, og alligevel ligeberettigede, mennesker er.