STØT OP MOD TRANSFOBI!

I dag den 17. maj er årets IDAHO-dag, International Day Against Homophobia and Transphobia, og i år har de involverede organisationer valgt, at sætte særligt fokus på transfobi.

Dette har bl.a. resulteret i en erklæring, underskrevet af adskillige organisationer, der appellerer til FN, WHO og alle verdens nationer om at afvise transfobi og respektere kønsidentitet.

I Frankrig har man i dagens anledning fjernet transkønnethed som officiel psykiatrisk diagnose i lig med de tidligere fjernelser af f.eks. homoseksualitet fra diagnoselisterne. I Danmark opfattes transpersoner stadig som psykiatriske tilfælde, og skønt vi tidligt fik fjernet diagnosen for homoseksuelle, kan vi ikke hvile på laurbærrene og tro, at alt er i orden. Vi var først med flere fremskridt, men nu halter vi bagud.

‘LBL hilser den franske beslutning velkommen og siger tillykke til alle de, den berører og til de organisationer og personer, der har arbejdet hårdt for at nå så langt,’ udtaler Robin Svegaard, LBLs talsperson for transpolitik. ‘Vi håber, at Frankrigs foregangstilfælde vil inspirere danske politikere og lægefagligt personale til at se på området igen, ikke blot mht. diagnoser men også mere generelt på området for transpersoners forhold. Dagen i dag markerer også en kamp mod transfobi, og dermed en kamp for accept af transpersoner i bred forstand. LBL støtter derfor IDAHO-erklæringens udtalelser også på områderne omkring adgang til behandling og ikke mindst et stop for al diskrimination pga. kønsidentitet.’

IDAHOs erklæring kan findes på http://www.idahomophobia.org/wp/wp-content/uploads/2009/03/transphobiaappeal-final1.pdf

Kontakt:

Robin Svegaard: [email protected]