Besøgsvennerne

Besøgsgruppen Folkesygdommen ‘ensomhed’ er muligvis særligt udbredt blandt f.eks. bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, da vi ofte ikke har børn og måske har begrænset kontakt til familien. Nogle af os kan have mindre lyst til at kontakte de kendte besøgstjenester, fordi vi er usikre på, at vores livsstil bliver forstået. Derfor har LGBT Danmark dannet en besøgsgruppe specielt for homo- og biseksuelle og transpersoner.

Bliv eller få en besøgsven Har du lyst til at få en besøgsven – eller selv at blive besøgsven?

– Så kan du sende os en mail.

(Hvis du har brug for en mere professionel rådgivning kan vi henvise til LGBT Danmarks rådgivning.)

Bliv besøgsven – hvordan gør man? Har du energi og overskud til at hjælpe et andet menneske, er det dig vi har brug for! Vær med til at bryde ensomheden for mennesker, der er alene.

Det betyder din hjælp som frivillig!

  • Du erstatter ensomhed med livsglæde og bedre livskvalitet.
  • Du bliver ugens/månedens højdepunkt.
  • Og måske opstår et nyt venskab.

Hvad skal jeg lave?
Besøgsvennen kommer som regel på besøg hver 14. dag eller hvad i aftaler. I får en snak over kaffen, går en tur, spiller kort eller hvad i har lyst til.

Har du og din besøgsmodtager mod på at lære andre besøgsmodtagere/besøgsvenner at kende indenfor samme postnummer, og planlægge hyggelige aktiviteter , er der også mulighed for det.

Har du mod på at høre mere om, hvad det vil sige at være besøgsven, kan du kontakte besøgstjenesten på mail: [email protected]

Bliv besøgsmodtager – Hvordan gør man? Det kan være svært at indrømme over for sig selv, at man føler sig ensom. Måske ringer telefonen ikke så tit, og der er langt mellem, at det ringer på døren. Familien kan være langt væk- eller venner mangler. Alle mennesker
har brug for nærvær og kontakt med andre, det er der ikke noget mærkeligt ved.

Måske var det noget for dig at blive besøgsmodtager og få en besøgsven!

  • En besøgsven er et menneske som kommer og besøger dig i dit hjem.
  • I bestemmer selv hvor ofte i mødes.
  • Mange vælger at gå en tur men langt de fleste bruger tiden på at drikke kaffe og snakke med hinanden.
  • Har du lyst til at møde andre besøgsmodtagere og deres besøgsven indenfor dit eget postnummer, kan det arrangeres.

Har du lyst til at høre mere om , hvad det vil sige at være besøgsmodtager kan du kontakte besøgstjenesten på mail: [email protected]

Lederen af besøgstjenesten kan fortælle dig, om der er venteliste, og så aftaler i at besøgslederen kommer på besøg for at høre om dine ønsker til en besøgsven.

Når en besøgsven melder sig, som passer til dine ønsker, bliver du ringet op af besøgslederen, og i kan aftale hvornår besøgsvennen kommer første gang.

  • Besøgslederen deltager i det første besøg.
  • Du kan altid kontakte besøgslederen, hvis du er i tvivl om noget eller synes der er udfordringer med besøgene, som vi skal tale om.

Det er sjovt, lærerigt og livsbekræftende for både dig og din besøgsven at være sammen.

Bemærk venligst at Besøgsvennerne på nuværende tidspunkt kun er tilgængelige i København og omegn