For biseksuelle

BigruppenBigruppen er et netværk for personer der kan føle sig tiltrukket – romantisk og/eller seksuelt – af mere end ét køn (læs evt. om den biseksuelle paraply).

Bigruppen holder Bi+ info ca. hver anden måned. Der kommer bier i alle aldersgrupper, både ciskønnede (dem der er tilfredse med det køn, de fik tildelt ved fødslen) og transkønnede. Man må gerne møde op uden at melde sin ankomst først, og uden at være medlem af LGBT Danmark. Medlemskab af Landsforeningen behøver man først efter et par møder.

Bi+ info er møder med et informerende oplæg først - og derefter hyggesnak med kaffe eller te. Der er plads til både nye og "gamle" deltagere. Alle møder bliver annonceret i kalenderen på lgbt.dk.

For mange kan det føles grænseoverskridende at møde op første gang. Men det sværeste er at ringe på døren, for når man først kommer indenfor, vil man opdage at vi er venligt stemt, og at alle er velkomne.

Desuden holder vi events nogle gange årligt, fx i Prideugen (august) og i Bi Visibility Week (september).

Kontakt os

Vi holder til i LGBT Danmarks lokaler i Vestergade 18 E i København, hvor vi også holder de fleste af vores arrangementer. Hvis du ikke har lyst til eller mulighed for at komme til København, er du altid velkommen til at kontakte os per mail.

Du kan også følge os på Facebook.

Links om biseksualitet

Danske links

Dating, debat og mødested for homo- og biseksuelle:
Boyfriend og Girlfriend

Internationale links

Biresource
Alt om at være bi. En masse links og bogen "Getting Bi", hvor nogle af Bigruppens medlemmer er interviewet.

BiCon UK
Storbritanniens årlige bikonference/kongres.

Having It Both Ways
Tom Robinsons web-projekt om biseksualitet.

bisexual.org
American Institute of Bisexuality.

Bi eller B+Biseksuelle kalder sig ikke nødvendigvis sådan. Der er nemlig mange andre begreber, som betyder det samme eller noget lignende, derfor taler vi også om B+ (B som i LGBT).

Fx foretrækker nogle at kalde sig panseksuelle eller queer eller flydende eller biromantiske – eller andre begreber, som alle kan rummes inden for denne definition:


Evnen til seksuelt, romantisk og/eller følelsesmæssigt at blive tiltrukket af personer af mere end ét køn – ikke nødvendigvis på samme måde, ikke nødvendigvis i samme grad og ikke nødvendigvis på samme tid.

Mere end ét køn betyder at nogle føler sig tiltrukket af kvinder og mænd – men mange ser personligheden som vigtigere end kønnet og kan tiltrækkes af personer uanset om disse identificerer sig som kvinder, mænd eller har en helt tredje kønsidentitet. En del biseksuelle har desuden selv en anden kønsidentitet end flertallet.

Det er dog vigtigt at huske på, at det kun er dig selv, der kan vide, hvilke begreber der passer til din identitet – ingen andre kan bestemme din seksuelle orientering.

En anden vigtig ting er, at det slet ikke er dine forhold til andre mennesker, der bestemmer din seksuelle orientering, men derimod hvem du tiltrækkes af. Og det kan jo være mange, mange flere end du nogensinde vil forholde dig intimt til. Fx når du går på en gade, ser en romantisk film (eller en thriller?) eller snakker med den søde kassemedarbejder, det kan være i natlige drømme eller i en hvilken som helst daglig situation – da kan du føle tiltrækning til én eller flere personer. Nogle gange seksuelt, nogle gange romantisk – og nogle gange helt anderledes.

Er det et valg at være B+?Hvad du gør med denne viden er et valg, men selve tiltrækningen ligger dybt i det ubevidste – indtil du bliver bevidst om den. Derfor kan nogle springe ud i en ung alder, mens andre er ganske modne, når de vælger at være åbne om deres seksuelle orientering. Desuden kan denne ændre sig gennem livet, men en britisk undersøgelse peger på, at biseksuel er den mest stabile seksuelle orientering – men den er jo også ret bred.

Noget af det vigtige for at have det godt med sin egen orientering er at mødes med andre, der kender nogle af erfaringerne. Biseksuelle er meget forskellige og kan leve ganske forskellige liv – alligevel vil der være noget, der vækker genklang i de flestes historie.

Endnu er det her i landet kun København, der har en bigruppe. Lad os håbe at der efterhånden opstår andre rundt omkring; det kræver mindst én udsprungen ildsjæl hvert sted.