Humoristisk bibelfortolkning

Åbent brev til radiovært i USA

Kære Dr. Laura!

Tak for din indsats for at oplære folk i Guds ord.

Hvis nogen forsøger at forsvare homoseksualitet henviser jeg blot til 3. Mosebog 18:22, hvor der klart og tydeligt står at homoseksualitet er en vederstyggelighed. Så er der ikke mere at sige til det. Men nu behøver jeg råd for at leve efter Guds ord.

1)
Hver gang jeg brænder en okse som et offer, ved jeg at dette giver en duft som behager Herren. (3. Mosebog 1:9) Problemet er at naboerne klager.

Hvad gør jeg?

2)
Jeg ønsker at sælge min datter som slave (2. Mosebog 21:7).

Med det nuværende prisniveau, hvad vil du mene er en fornuftig pris?

3)
I 3. Mosebog 24:44 står der klart og tydeligt, at jeg kan eje både mandlige og kvindelige slaver, bare så længe de er købt fra et naboland.

En af mine venner påstår at det kun gælder for mexicanere og ikke canadiere. Her er jeg lidt i tvivl. Kan jeg eje en canadier?

4)
Jeg har en nabo, der insisterer på at arbejde i sabbatten. 2. Mosebog 35:2 er utvetydig på dette punkt; han skal helt klart slås ihjel.

Er jeg moralsk ansvarlig for at udføre dette selv?

5)
En af mine venner mener, at selv om det er en vederstyggelighed at spise skaldyr, (3. Mosebog 11:10) så er homoseksualitet værre. Jeg er uenig.

Hvem har ret?

6)
I 3. Mosebog 21:20 står det klart og tydeligt, at man ikke må nærme sig Guds alter, hvis man ser dårligt. Jeg må indrømme at jeg er en smule nærsynet og bruger briller.

Kan vi gøre undtagelser her?

7)
De fleste af mine venner går til frisøren. De får klippet håret på siderne og tager skægget i kanten. Dette er helt klart en synd ifølge 3. Mosebog 19:27.

Hvordan bør de straffes?

8)
Jeg har læst i 3. Mosebog 11:7-8, at jeg ikke må røre rester af en død gris, da dette vil gøre mig uren.

Må jeg spille amerikansk fodbold hvis jeg ifører mig handsker?

9)
Min onkel er landmand. Han synder mod 3. Mosebog 19:19 fordi han planter to forskellige afgrøder på samme jord. Konen er ikke meget bedre, da hun går iklædt tøj lavet af to forskellige stoftyper (bomuld og polyester). Min onkel har også den uvane, at han bander meget.

Er det virkelig nødvendigt at vi samler hele byen for at stene dem til døde, (3. Mosebog 24:10-16)? Er det ikke nemmere bare at brænde dem til døde i et familieselskab, som man plejer at gøre ved folk, der har samkvem med sine slægtninge (3. Mosebog 20:14)?