Momsfritagelse ved fertilitetsbehandling

I Danmark vil vi gerne have nogle flere børn, og derfor er der momsfriagelse for fertilitetsbehandling. Men ikke alle har hidtil kunne få den fritagelse, for der var en forudsætning om nedsat fertilitet hos den kvinde, der modtog behandlingen. Reglerne kunne man ikke bare lave om på, for når det drejer sig om momsfritagelse, har EU også noget at skulle have sagt. Regeringen tog derfor sidste år spørgsmålet op i EU’s Momskomite, og i første omgang fik man lov til også at indføre momsfritagelse for par bestående af en mand og en kvinde, hvor det var manden, der havde nedsat fertilitet. Men nu tilslutter komiteen sig Danmarks ønske om at kunne give momsfritagelse også til enlige og par bestående af to kvinder.

Komiteens afgørelse gælder for alle EU-lande. Det er det enkelte land, der selv beslutter, om man vil indføre momsfritagelse, så afgørelsen betyder ikke, at der nu er momsfritagelse i hele EU – men den betyder, at hvis man vil, så kan man indføre det.

“LGBT Danmark hilser ændringen velkommen,” udtaler forperson Søren Laursen, “for det her handler om at få nogle flere børn, og det vil vi gerne bidrage til gennem vores regnbuefamilier. Samtidig glæder det mig meget, at et EU-organ har blåstemplet regnbuefamilierne på denne måde, og det er meget tilfredsstillende, at Danmark bragte det op i komiteen og insisterede på, at momsfritagelsen skulle gælde for alle, ikke kun heteroseksuelle par” uddyber Søren Laursen.

Læs mere hos Skatteministeriet: http://www.skm.dk/aktuelt/presse/pressemeddelelser/2017/juni/enlige-og-homoseksuelle-fritages-for-moms-paa-fertilitetsbehandling.