LGBT Ungdom “springer ud” i havnen

Mandag d. 16. august markerer LGBT Ungdom (LGBT Ungdom – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner) og T-gruppen (social gruppe for transpersoner under LGBT Danmark) den årlige spring ud-dag ved at ”springe ud” i Københavns havn ved Islands Brygge.

Vi opfordrer alle personer, om de er LGBT’ere eller ej, til at møde op på Islands Brygge for enden af Sturlasgade mandag d. 16. august kl. 16:30 og være med til at springe i havnen!

Det er i dag på trods af, at vi skriver 2010 stadig svært for mange LGBT-personer at springe ud. De bliver i deres dagligdag mødt af mange fordomme om det, de er, og særligt de transkønnede er hårdt ramt, da transseksualitet/transvestisme stadig er listet som en mental sygdom i Danmark (kilde: Sundhedsstyrelsen/WHO). Til sammenligning skal det nævnes, at homoseksualitet blev fjernet fra denne liste i 1981.

Vi vil med denne event opfordre folk til at turde ”tage springet” (også rent bogstaveligt) og være åben om sin kønsidentitet eller seksualitet over for venner og familie.

”Vi satser i år på ’comic relief’ og angriber emnet lidt mere humoristisk for på den måde at sætte et anderledes fokus samt fjerne noget af al den tunge alvor, der hviler over spring ud-situationen hos mange unge LGBT-personer,” siger forperson for LGBT Ungdom, Kirstine Østergaard Andersen, og fortsætter: ”Vi håber, det kan være med til at gøre det lidt lettere for unge at springe ud for deres familie og venner – samtidig med, at vi med denne event kan vise den mangfoldighed, der er i LGBT miljøet.”

Kontakt:

LGBT Ungdom

Kirstine Østergaard Andersen

kirstine(at)lgbt.dk

 

T-gruppen

Erik Hansen

erik(at)lgbt.dk

 

Malene Andreasen

malene(at)lgbt.dk