Kristendemokraterne bør tage imod tilbud om dialog efter udtalelse om transvestitter og transkønnede børn

D. 13/2 meddelte Kristendemokraterne at de har klaget til DR over en musikvideo i børneprogrammet Gepetto News, fordi de mente at videoen som handler om en mand der går i kvindetøj, er ” totalt afsporet og uden mening at prøve at give dem forståelse for voksne menneskers afvigende, seksuelle tilbøjeligheder.”

Kristendemokraterne mener endvidere at det er “ganske enkelt helt uden relevans for børn, hvad voksne mænd dyrker af ”sjove” lyster efter fyraften” og fortsætter: ”Ingen børn overvejer at gå i det modsatte køns undertøj”.

Den sammenkædning af seksualitet og kønsidentitet er ikke bare udtryk for en total mangel på moderne kønsforsåelse, men også for en disrespekt for de unge som ikke føler sig tilpas i den gængse kønsidentitet, og som vi ved ofte er præget af psykiske mén på grund af den slags uvidenhed som Kristendemokraterne tydeligvis er præget af.

I LGBT Ungdom, afdelingen for unge under LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, tager vi skarpt afstand fra de udtalelser der er kommet fra Kristendemokraterne, ikke mindst af Stig Grenov som til Jyllandsposten siger:“Tolerance er absolut en god ting, men jeg tolererer jo heller ikke børnelokkere. Skal vi også have en tolerance over for det? Skal vi også have en tolerance over for pædofile, fordi de heller ikke selv kan gøre for det?”.
Sammenligningen mellem transvestitter og transkønnede på den ene side og pædofile på den anden er uværdig og direkte skadelig overfor de unge som har en kønsidentitet uden for normen om den “almindelige” mand eller kvinde.

Vi har skrevet til Kristendemokraterne med et tilbud om at indgå i dialog med LGBT Ungdom, hvor vi kan præsentere hinandens synspunkter og forhåbentlig nå til en enighed om at vi ikke i fremtiden vil yderligere marginalisere grupper af børn og unge som ikke passer ind de normer som præger kønsdebatten.

Vi håber at Kristendemokraterne vil tage imod tilbuddet om dialog.

Evt. Henvendelser om sagen kan rettes til forperson og ungdomspolitisk talsperson for LGBT Ungdom Mads Hvid, på:
Mads(at)LGBT.dk

LGBT Ungdom
LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

Referencer:
Kristendemokraternes udmeldning på deres hjemmeside: (http://www.kd.dk/nyheder/laes-nyhed/?no_cache=1&tx_ttnews%5Btt_news%5D=1158&cHash=00a15b0c7def5754d196d3761cbcb8fa)
Jyllandspostens artikel om sagen:
http://jp.dk/indland/indland_politik/article2693861.ece