Hvordan står det til for LGBT’er i verden?

ILGA og ILGA-Europe har udsendt opdaterede oversigter over situationen for LGBT’er i verden

I forbindelse med IDAHO (Den Internationale Dag mod Homo-, bi- og transfobi) har såvel ILGA som ILGA-Europe offentliggjort nye opdaterede publikationer om forholdene i alverdens lande for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

ILGA har udsendt d. 8. udgave af af ”State-sponsored Homophobia”. Bogen indeholder en gennemgang af ikke-europæiske lande. Samtidig er verdenskortet opdateret med oplysninger om LGBT-tilstanden i landene.

På europæisk plan har ILGA-Europe udsendt 2013-udgaven af den årlige oversigt over menneskerettighedssituationen for LGBT’er i Europe sammen med ”Regnbuekortet” over Europa med begrundelser for det index, de enkelte lande har fået samt et dokument, der forklarer de vægte, der er givet de enkelte faktorer mv.

I ILGA-Europes oversigt scorer Danmark 57 % ud af mulige 100 %.  Herved ligger vi i et pænt midterfelt. Højeste score har Storbritannien med 77 % mens Rusland har 7 %. Sverige og Norge ligger begge på over 60 %. Det samme gør Holland, mens Danmark ligger på 57 %.

På plussiden tæller naturligvis at det sidste år blev muligt for personer af samme køn at blive gift. Men den vigtigste årsag til at Danmark ikke ligger højere er, at lovgivningen på transområdet er forældet, for eksempel i forhold til juridisk kønsskifte og adgang til kønsjusterende behandling.

Steffen Jensen, International afd.