Har du lyst til at være besøgsven for en ældre LGBT+er?

Slottet i De Gamles By på Nørrebro, Plejecentret med Regnbueprofilen, vil vi gøre til et særlig rart sted for LGBT+personer, som ellers ofte går ”ind i skabet” igen, når de bliver afhængige af andres hjælp.

I Regnbuestunden mødes vi frivillige hver onsdag eftermiddag omkring kaffebordet. Der hygger vi os med beboerne og snak om personlige erfaringer, musik, litteratur, samfundsforhold og meget andet. Det er selvfølgelig først og fremmest beboerne, som vælger dagens tema.

Flere af dem ønsker sig meget en besøgsven, da tiden ellers kan føles lang, selvom personalet gør hvad det kan. Mange, men ikke alle, ældre på plejehjem i dag er demente, og det stiller ekstra krav til både personalet, de pårørende og de frivillige – hvor tid, rummelighed og især tålmodighed er nøgleord.

Er du fx i gang med en sundhedsfaglig uddannelse, og har du viden om og erfaringer med LGBT+ere,

så vil du som frivillig/besøgsven på Slottet få endnu mere viden, som du ikke umiddelbart kan læse dig frem til i nogen fagbøger, og erfaringer som du altid vil kunne trække på, uanset hvor i social- og sundhedssektoren du fremover kommer til at virke.

Desuden klæder vi dig på med et træningsforløb i bl.a. inklusion og antidiskrimination, med udgangspunkt i LGBT+viden

Kontakt os gerne på mail:

Vivi Jelstrup, seniorpolitisk talsperson, LGBT Danmark: [email protected]

Bjørn Treumer, LGBT-konsulent på Slottet: [email protected]