Folkekirken vil kalde alle viede par for ægtefæller

Tilfredshed med beslutning.

LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner – glæder sig over, at Folkekirken har besluttet sig for, at gøre brug af ordet ægtefæller, når par af samme køn vies i kirken. Dermed er den diskussion færdig, som i årevis har ligget i vejen for, at Folketinget kunne fjerne forbuddet mod kirkelig vielse af par af samme køn.

”Det er det eneste rigtige, at folkekirken får lov til at bruge det samme ord. Når to mænd eller to kvinder bliver gift, er det et ægteskab, og der er ingen grund til at gøre alle mulige krumspring for at opfinde nye ord,” udtaler George Hinge, kirkepolitisk talsperson for LGBT Danmark. Han uddyber: ”De par, der ønsker at blive viet i kirken, gør det, fordi de ønsker, at kirken skal være en del af deres liv på et af de vigtigste snit i deres liv. Når der bliver brugt det samme ord, som der bliver brugt i det daglige sprog, sender det et klart signal til par af samme køn, at de er en naturlig del af folkekirken.”

Fjernelsen af forbuddet mod kirkelig vielse af par af samme køn gælder alle anerkendte og godkendte trossamfund. Folkekirken har allerede i mange år givet mulighed for velsignelse af et borgerligt indgået registreret partnerskab. Men kirkelig vielse har hidtil alene været for par af samme køn.

Det er LGBT Danmarks ønske, at det registrerede partnerskab helt fjernes, og at ægteskabet gøres kønsneutralt.

Men etableringen af adgang til kirkelig vielse opfylder regeringen et valgløfte, og gennemfører en politik, som regeringspartierne i mange år har udtrykt.

By: Søren Laursen