Facebooks udvidede kønskategorier tilgængelige i Danmark

M/K eller noget helt tredje? Nu kan transpersoner på Facebook med dansk sprogindstilling vælge mellem flere kønskategorier.

  • Ud over ’kvinde/mand’ er det nu muligt for transpersoner at vælge mellem 68 forskellige kønskategorier på Facebook i Danmark
  • Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT Danmark) glæder sig over de mange valgmuligheder og har ydet konsulentbistand til Facebook.

2 Koen

København, 2 december 2014 – Facebook udvider i dag mulighederne for valg af køn på Facebook med dansk sprogindstilling. Når man skal definere sit køn, kan man nu vælge mellem 68 forskellige kategorier. Dermed giver Facebook transpersoner bedre mulighed for at udtrykke deres identitet gennem valg af køn. De er ikke længere begrænset til valget mellem ’kvinde/mand’, men kan under ’brugerdefineret’ vælge mellem 68 kategorier, som Facebook har udarbejdet i samarbejde med LGBT Danmark.

Ud over de nye brugerdefinerede kønskategorier kan de selv bestemme, hvem oplysningen om køn skal være synlig over for. De kan vælge, om informationen skal være offentlig, synlig for venner, synlig for grupper eller synlig blot for enkeltpersoner. Derudover kan man selv vælge indstilling for, hvordan Facebook skal omtale én (han, hun eller neutralt).

Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT Danmark) glæder sig over indførelsen af de mange kategorier: “Der er et behov for at kunne udtrykke mangfoldighed i forhold til køn med mere end to kategorier. Facebook opfylder dette behov og sætter nye standarder for de sociale netværk. Især måden, vi udtrykker køn på, har brug for en mere passende terminologi. Det var derfor med glæde, at LGBT Danmark modtog Facebooks henvendelse om rådgivning i forbindelse med udvidelsen af indstillingerne for køn,” siger Søren Laursen, forperson, LGBT Danmark.

“Folk deler de ting på Facebook, der er vigtige for dem. Vi ønsker at skabe et miljø på Facebook, hvor alle har mulighed for at være autentiske og for at være sig selv. Og her er køn et af de mest centrale aspekter,” siger Thomas Myrup Kristensen, Director, Public Policy Nordics, Central & Eastern Europe and Russia hos Facebook. “Men kønskategorierne ’kvinde og mand’ opleves ikke som fyldestgørende for alle, når de skal udtrykke, hvordan de føler og opfatter sig selv. Vi er derfor glade for, at LGBT Danmark har hjulpet os med at finde frem til en passende terminologi for kønskategorierne for de dansksprogede på Facebook.”

Kønsindstillingerne er et resultat af et tæt samarbejde mellem Facebook og internationale og nationale LGBT-organisationer. De nye indstillinger er et udtryk for Facebooks engagement i mangfoldighed i forhold til køn.

—–
Læs mere her på den officielle Facebookside om mangfoldighed i forhold til køn:https://www.facebook.com/facebookdiversity.

Her finder du Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoners officielle Facebookside: https://www.facebook.com/LGBTDanmark