Årets homopriser går til

Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske uddeler hvert år Årets Laks og Årets Regnbueperson for at gøre det tydeligt, at der er nogle – uanset seksualitet – der viser vejen mod fordomme og for ligestilling og ligeværd. Prisvinderne kan tjene som positive rollemodeller for alle dem, der tør og vil gøre en forskel ved at ligestille homo-, bi- og transpersoner med heteroseksuelle. Det er medlemmerne og andre interesserede, der hvert år nominerer en række personer og organisationer til priserne. Priserne uddeles ved Copenhagen Pride den 1. august 2009 kl. 16.00.

Årets Laks går i år til Sophie in t’Veld

Tildeles for en modig indsats for homo-, bi- og transpersoners rettigheder og vilkår i sammenhænge, hvor holdningen ellers generelt er negativ

Sophie in t’Veld er medlem af Europa Parlamentet – hollandsk liberal, men en sand europæer, og hun er en af de allermest aktive parlamentarikere når det gælder LGBT rettigheder.
Sophie er næstformand i the Intergroup on LGBT rights – en tværpolitisk gruppe af parlamentsmedlemmer, der interesserer sig for dette emne), og hun har brugt sit mandat til at fremme LGBT spørgsmål på en lang række områder:

Sophie har været medforslagsstiller på en lang række resolutioner om LGBT spørgsmål, hun har stillet en lang række spørgsmål til Kommissionen og andre myndigheder inden for og uden for EU og hun har taget meget aktiv del i parlamentets debatter om menneskerettigheder i almindelighed og LGBT rettigheder i særdeleshed.
Endvidere har Sophie været med i række prides – ikke mindst på problematiske steder, fx i østeuropæiske lande.
Vi har brug for politikere af Sophies kaliber

”Vi er glade for at tildele Sophie denne pris og ser frem til, at hun fortsætter arbejdet for seksuelle minoriteter i EU,” udtaler HC Sedelin formand for LBL og forsætter. ”Der resterer et stor stykke arbejde med at sikre homo-, bi- og transpersoner mod diskrimination overalt i EU og vi vil med denne pris give Sophie in t’veld et skulderklap til det fremtidige arbejde.”

Årets Regnbueperson går til Tommy Kristoffersen og Ole udsholt.
Tildeles en bøsse, lesbisk, biseksuel eller transperson, der har gjort sig særligt bemærket i årets løb.

Årets regnbuepersoner går til: Ole Udsholt og Tommy Kristoffersen, for deres lange seje træk med at skaffe Outgames til København og deres store indsats, der har muliggjort den største homobegivenhed i Danmark i mange år. De har med dette arrangement været med til at sætte homo-, bi- og transpersoners forhold både nationalt og internationalt på dagsordenen, og dermed skabt den debat der er nødvendig for at være med til at forbedre forholdene.
Det kræver stort engagement at få stablet noget som Outgames på benene og det har disse to personer vist til fulde!

For yderligere oplysninger kontakt talsperson Anders Pedersen på 26 85 38 92

By: Anders Pedersen